Naša zgodba

Damir Zalokar, oblikovalec in izdelovalec lesenih SUP-ov
Damir Zalokar, oblikovalec in izdelovalec lesenih SUP-ov

Začetek naše zgodbe sega v mlade dni sina Lukasa. Navdušenost nad izdelavo igrač zanj se je manifestirala v lesene ladje, letala, gradove… Vse igrače, katere sem izdelal, so bila in ostajalo še danes njegova najljubša igrala. 

Ukvarjanje z vodnimi športi je pripomoglo k misli za izdelavo lastne deske za uporabo na reki Kolpi. Začelo se je s preprosto leseno ploščo, nadaljevalo z manjšo surf desko, katero sem med uporabo nenehno izpopolnjeval, do prvega pravega lesenega SUP-a. Le tega sem izdelal v garaži za sina (na skrivaj sem želel, da jo bom tudi sam uporabljal). V izogib nesporazumom s sosedi sem s pomočjo prijateljev nadaljeval v lastni delavnici. Delavnica je dobila ime SUP-EK (prevedeno iz štajerskega dialekta SUP-kot). Sledil je kompleksnejši leseni SUP za ženo (Moica) in zase. Sledilo je testiranje oblik in postopka izdelave desk (SUP-ov). Nato izboljševanje obojega.  In zopet testiranje. Vsaka nova deska je bila nova zgodba, pri izdelavi sem vsakič dodal izboljšan detajl. Zgodba se je nadaljevala v smeri, katera je bila začrtana že zdavnaj, še prej, ko sem se je dejansko zavedal.

Les je lep.

Pogosto uporabljena fraza, katera pa v sebi skriva resnico. Izgled lesa je edinstven, v vseh oblikah nas povezuje z naravo. Umetni materiali večinoma poskušajo posnemati naravne značilnosti, toda vedno so samo posnemovalci.

Les je živ.

Stati na leseni deski je doživetje. Primerjajte občutek, kadar stojite na pravem parketu ali na umetnih tleh.

Les diha.

Nenehno. Med postopkom izdelave lesenega SUP-a daje izziv, pri uporabi pozornost.

Lahko se zapremo v umetno okolje, lahko se ogradimo z vsemi sodobnimi pripomočki za boljše in lepše življenje, smo navdušenimi nad sposobnostmi in zmožnostmi moderne dobe. V trenutku, ko stopimo v neokrnjeno naravo, se sprostimo in postanemo srečni. To je to.

Leseni SUP-i


Line Pelican - Touring wooden SUP

 Na voljo od decembra 2021...

Line Tucan - Touring wooden SUP

 Na voljo od marca 2021...

Line Albatros - Allround wooden SUP

 Na voljo od januarja 2019

Wooden SUP Paddle

 Na voljo od 2018...

Line Longboard - Allround Wooden SUP

 Na voljo od maja 2018...

Kontakt