Line Longboard - Allround Wooden SUP

Linija Longboard leseni SUP

Linija  Allround desk, namenjena rekreativni uporabio predbvsem na morju, ne izpustite pa ležerno veslanje na rekah in jezerih, saj je Longboard povsem primeren za tovrstno uporabo. Longboard deske so zelo stabilne in malce počasnejše od Albatros linije. Ta oblika desk je primerna tudi za surfanje manjših valov. Dejansko je longboard oblika in ime povzeta s surfrskih desk s sredine 80 let, kjer so po havajških plažah kraljevali ti tipi desk. 

Longboard je oblikovno "planning" tip desk, katere dejansko drsijo po površini vodne gladine in vodo potiskajo podse, premec imajo bolj zaobljen, kar pomeni glede na razmerje dolžine in širine deske, da je vodni stik z desko na širši dolžini, kar pozitivno vpliva na stabilnost, malce pa zmanjšuje hitrost. 

Spodnji rocker je spredaj in zadaj vidno opazen, s tem se boljše obnaša na dolgih valovih, dvignjen zadnji rocker pa potiska desko naprej, kadar zasurfate na valu. Omogoča tudi hitro manevriranje, bočna linija pa kljub temu drži desko v smeri, kadar veslate naravnost. Dno je ravno za čimvečjo stabilnost. 

Krma je široka in stabilna. 

Zgornja linija je ravna, prostor na premcu je primeren tudi za štirinožnega prijatelja. 

Stojno mesto je široko, omogoča tudi ležanje, hkrati pa je na SUP-u lahko več oseb, saj se SUP najbolje obnese pri večjih širinah. 

Deske linije Longboard so na voljo v dveh osnovnih dolžinah: 

305 cm x 78 cm x 12 cm  (10 x 30.7  x 4.7 )

323 cm x 78 cm x 12 cm   (10,6 x 30.7 x 4.7 )   

SUP se najbolje obnese v kombinaciji dolžine 305 cm in širine 78 cm  za celoletno veslanje na mirnih vodah, predvsem za osebe z manj lastne telesne mase.

Barva SUP-a in dodatkov je po izbiri, lahko povsem v naravni barvi Paulownie ali pa obarvan s postopkom luženja. Barva in material stojne podloge je na izbiro, priporoča pa se pluta v naravni barvi ali barvi, katera se ujema s dekorativnimi elementi SUP-a. 

Konstrukcija sledi konceptu votle deske, torej glavno ogrodje sestavljajo stringer in rebra, na katerih je leseni obod, grajen po sistemu kompozitnih materialov oziroma dvojne stene. V notranjosti deske je samo zrak in s tem omogoča nizko težo SUP-a, zato je vgrajen sistem za izravnavo tlaka zraka pri spremembah temperature. 

SUP ima vgrajen standardni US box za smernik, kar omogoča menjavo smernikov z US box sistemom vpenjanja. K deski sicer pripada lesen smernik. 

Vsi SUP so izdelani po metodi Custom Made, po naročilu in se izdeluje specifično za posameznega kupca in v skladu z njegovimi željami. Za naročilo in nakup prosim pošljite sporočilo na elektronski naslov, podan na internetni strani pod zavihkom kontakt. Za najboljšo uporabnikovo izkušnjo vsak nakup deske poteka osebno in s veliko možnostmi individualnih prilagoditev. 

Primer standardnih dimenzij SUP linije Longboard. 

EU mere

US mere

Dolžina deske:

305 cm

10 foot

Širina: 

78 cm

30.7 inch

Debelina deske: 

12 cm

4.7 inch

Teža deske: 

12 kg

26 pound

Volumen deske: 

190 l

Reža za smernik: 

US BOX Univerzal

Material: 

Paulownia

Konstrukcija: 

Votla deska (stringer, rebra)

Stojna podloga: 

Pluta 3 mm

Optimalna teža osebe: 

do 90 kg

Izdelana: 

------

Delovnih ur: 

Predvidoma 80 ur, odvisno od željenih detajlov.