Line Pelican - Touring wooden SUP

Nova oblikovna linija lesenih SUP-ov pod imenom Pelikan. Te deske so izrazito namenjene daljšim treningom in vožnjam po rekah in jezerih.

Oblikovno so hibrid med "displacement" in "planning" tipom deske in poskušajo izkoristiti najboljše obeh oblik. Spodnji rocker je minimalen, deska s tem izkoristi celotno dolžino na vodni površini in poveča razmerje med dolžino in širino, s tem pa poveča hitrost deske. Enojna negativna konkava še izboljša držanje smeri in veslaču omogoči več zamahov z veslom na eni strani, hkrati pa sorazmerno ravno dno pripomore k stabilnosti. 

Premec deske zareže v vodo in jo potiska ob straneh ob zelo položni bočni liniji proti krmi, hkrati pa del vode preide pod ravno dno deske in preprečuje pogrezanje deske ob večjih hitrostih. Tudi manjši valovi niso ovira, veslaču dejansko nudijo užitek, kako SUP zareže skozi val. 

Oblika premca na zgornji strani omogoča mehek odliv vode pri večjih hitrostih, hkrati pa položna linija preprečuje prevelik vpliv bočnega vetra. Stojno mesto je poglobljeno v primerjavi s zgornjo linijo deske in omogoča veljo stabilnost, ta poglobljenost pa se nadaljuje do krme deske in daje eleganten športni videz. 

Standardna dolžina desk je 374 cm ( 12.3 čevljev) in 426 cm (14 čevljev), standardna širina desk pa je od 71 cm ( 28 palcev) do 76 cm (30 palcev). 

SUP se najbolje obnese v kombinaciji dolžine 374 cm in širine 76 cm ali 71 cm za celoletno veslanje na mirnih vodah, to razmerje omogoča dovoljšno mero stabilnosti in hitrosti, dočim je dolžina 426 cm namenjena bolj tekmovalnim veslačem, katerim je hitrost pomembnejša. 

Barva SUP-a in dodatkov je po izbiri, lahko povsem v naravni barvi Paulownie ali pa obarvan s postopkom luženja. Barva in material stojne podloge je na izbiro, priporoča pa se pluta v naravni barvi ali barvi, katera se ujema s dekorativnimi elementi SUP-a. 

Konstrukcija sledi konceptu votle deske, torej glavno ogrodje sestavljajo stringer in rebra, na katerih je leseni obod, grajen po sistemu kompozitnih materialov oziroma dvojne stene. V notranjosti deske je samo zrak in s tem omogoča nizko težo SUP-a, zato je vgrajen sistem za izravnavo tlaka zraka pri spremembah temperature. 

SUP ima vgrajen standardni US box za smernik, kar omogoča menjavo smernikov z US box sistemom vpenjanja. K deski sicer pripada lesen smernik. 

Vsi SUP so izdelani po metodi Custom Made, po naročilu in se izdeluje specifično za posameznega kupca in v skladu z njegovimi željami. Za naročilo in nakup prosim pošljite sporočilo na elektronski naslov, podan na internetni strani pod zavihkom kontakt. Za najboljšo uporabnikovo izkušnjo vsak nakup deske poteka osebno in s veliko možnostmi individualnih prilagoditev. 

Primer standardnih dimenzij SUP linije Pelikan. 

EU mere

US mere

Dolžina deske:

374 cm

12,3 foot

Širina: 

71 cm

28 inch

Debelina deske: 

14/18 cm

5 1/2 inch

Teža deske: 

13 kg

28 pound

Volumen deske: 

270 l

Reža za smernik: 

US BOX Univerzal

Material: 

Paulownia

Konstrukcija: 

Votla deska (stringer, rebra)

Stojna podloga: 

Pluta 3 mm

Optimalna teža osebe: 

do 100 kg

Izdelana: 

------

Delovnih ur: 

Predvidoma 86 ur, odvisno od željenih detajlov.