Line Albatros - Allround wooden SUP

Linija kvalitetnih Allround desk, namenjena rekreativni  in družinski uporabi tako na mirnih vodah kot na morju in ponuja idealno razmerje med stabilnostjo, hitrostjo in uporabnostjo. Ta oblika desk je primerna tudi za uporabo na morju, s katero lahko zasurfate tudi manjši val. 

Albatros je oblikovno "planning" tip desk, katere dejansko drsijo po površini vodne gladine in vodo potiskajo podse. Zaradi tega so primernejše za uporabo na morju in na valovih od linije Pelikan. 

Spodnji rocker je spredaj in zadaj vidno opazen, s tem se boljše obnaša na dolgih valovih, dvignjen zadnji rocker pa potiska desko naprej, kadar zasurfate na valu. Omogoča tudi hitro manevriranje, bočna linija pa kljub temu drži desko v smeri, kadar veslate naravnost. Dno je ravno za čimvečjo stabilnost. 

Premec je dvignjen iz vode, dejansko je vodna linija običajno 30 - 40 cm proti sredini SUP-a, s tem pa deska ob premikanju potiska vodo podse in omogoča drsenje (planning) na vodi.

Zgornja linija je ravna, prostor na krmi je primeren tudi za štirinožnega prijatelja. Ožja krma omogoča lažje manevriranje in ter dober izpust vode na bočni liniji.

Stojno mesto je široko, omogoča tudi ležanje, hkrati pa je na SUP-u lahko več oseb, saj se SUP najbolje obnese pri večjih širinah. 

Deske linije Albatros so na voljo v dveh osnovnih dolžinah: 

344 cm x 78 cm x 12 cm   (11.3 x 30.7 x 4.7 )   

374 cm x 80 cm x 14 cm  (12.3 x 31 1/2  x 5 1/2 )

SUP se najbolje obnese v kombinaciji dolžine 344 cm in širine 78 cm  za celoletno veslanje na mirnih vodah, predvsem za osebe z manj lastne telesne mase. Dolžina 374 cm je namenjena težjim osebam. 

Barva SUP-a in dodatkov je po izbiri, lahko povsem v naravni barvi Paulownie ali pa obarvan s postopkom luženja. Barva in material stojne podloge je na izbiro, priporoča pa se pluta v naravni barvi ali barvi, katera se ujema s dekorativnimi elementi SUP-a. 

Konstrukcija sledi konceptu votle deske, torej glavno ogrodje sestavljajo stringer in rebra, na katerih je leseni obod, grajen po sistemu kompozitnih materialov oziroma dvojne stene. V notranjosti deske je samo zrak in s tem omogoča nizko težo SUP-a, zato je vgrajen sistem za izravnavo tlaka zraka pri spremembah temperature. 

SUP ima vgrajen standardni US box za smernik, kar omogoča menjavo smernikov z US box sistemom vpenjanja. K deski sicer pripada lesen smernik. 

Vsi SUP so izdelani po metodi Custom Made, po naročilu in se izdeluje specifično za posameznega kupca in v skladu z njegovimi željami. Za naročilo in nakup prosim pošljite sporočilo na elektronski naslov, podan na internetni strani pod zavihkom kontakt. Za najboljšo uporabnikovo izkušnjo vsak nakup deske poteka osebno in s veliko možnostmi individualnih prilagoditev. 

Primer standardnih dimenzij SUP linije Albatros. 

EU mere

US mere

Dolžina deske:

344 cm

11,3 foot

Širina: 

78 cm

30.7 inch

Debelina deske: 

12 cm

4.7 inch

Teža deske: 

12.5 kg

29 pound

Volumen deske: 

210 l

Reža za smernik: 

US BOX Univerzal

Material: 

Paulownia

Konstrukcija: 

Votla deska (stringer, rebra)

Stojna podloga: 

Pluta 3 mm

Optimalna teža osebe: 

do 100 kg

Izdelana: 

------

Delovnih ur: 

Predvidoma 80 ur, odvisno od željenih detajlov.