Line Tucan - Touring wooden SUP

Nova linija kvalitetnih lesenih touring desk, oblika prilagojena za vsakodnevno uporabo, sprostitev in daljše ture. Odlična za mirne vode (reke, jezera), obnese pa se tudi na morju, vendar ni primerna za surfanje na valu.

Linija desk Tucan je najprimernejša za rekreativne suparje, kateri bi radi izkoristili vodne površine blizu svojega doma vsak dan popoldne po službi za trening veslanja in sprostitev. Uporablja se jo lahko celo leto, tudi v zimskih mesecih. 

Kot linija Pelikan so oblikovno  hibrid med "displacement" in "planning" tipom deske in poskušajo izkoristiti najboljše obeh oblik. Pri liniji Tucan je prednost dana stabilnosti, vendar tudi hitrost deske ni zanemaljiv faktor. 

Spodnji rocker je malenkost večji od linije Pelikan in omogoča možnost plovbe na morju in manjših valovih. Enojna  negativna konkava oblike dna pripomore k vodljivosti in držanju smeri. 

Premec deske zareže v vodo in jo potiska ob straneh ob zelo položni bočni liniji proti krmi, hkrati pa del vode preide pod ravno dno deske in preprečuje pogrezanje deske ob večjih hitrostih. Oblika premca na zgornji strani omogoča mehek odliv vode pri večjih hitrostih, hkrati pa položna linija preprečuje prevelik vpliv bočnega vetra.

Stojno mesto ima manjši valobran ob straneh, kateri proti zadnjemu delu deske izginja v elegantno bočno linijo deske. Široka krma omogoča namestitev bungee vrvice za privez tovora. 

Deske linije Tucan so na voljo v dveh osnovnih dolžinah: 

344 cm x 78 cm x 14 cm   (11.3 x 30.7 x 5.5)   

374 cm x 78 cm x 14 cm  (12.3 x 30.7 x 5.5)

SUP se najbolje obnese v kombinaciji dolžine 344 cm in širine 78 cm  za celoletno veslanje na mirnih vodah, predvsem za osebe z manj lastne telesne mase. Dolžina 374 cm je namenjena težjim osebam. 

Barva SUP-a in dodatkov je po izbiri, lahko povsem v naravni barvi Paulownie ali pa obarvan s postopkom luženja. Barva in material stojne podloge je na izbiro, priporoča pa se pluta v naravni barvi ali barvi, katera se ujema s dekorativnimi elementi SUP-a. 

Konstrukcija sledi konceptu votle deske, torej glavno ogrodje sestavljajo stringer in rebra, na katerih je leseni obod, grajen po sistemu kompozitnih materialov oziroma dvojne stene. V notranjosti deske je samo zrak in s tem omogoča nizko težo SUP-a, zato je vgrajen sistem za izravnavo tlaka zraka pri spremembah temperature. 

SUP ima vgrajen standardni US box za smernik, kar omogoča menjavo smernikov z US box sistemom vpenjanja. K deski sicer pripada lesen smernik. 

Vsi SUP so izdelani po metodi Custom Made, po naročilu in se izdeluje specifično za posameznega kupca in v skladu z njegovimi željami. Za naročilo in nakup prosim pošljite sporočilo na elektronski naslov, podan na internetni strani pod zavihkom kontakt. Za najboljšo uporabnikovo izkušnjo vsak nakup deske poteka osebno in s veliko možnostmi individualnih prilagoditev. 

Primer standardnih dimenzij SUP linije Tucan. 

EU mere

US mere

Dolžina deske:

344 cm

11,3 foot

Širina: 

78 cm

30.7 inch

Debelina deske: 

14/18 cm

5 1/2 inch

Teža deske: 

13 kg

28 pound

Volumen deske: 

280 l

Reža za smernik: 

US BOX Univerzal

Material: 

Paulownia

Konstrukcija: 

Votla deska (stringer, rebra)

Stojna podloga: 

Pluta 3 mm

Optimalna teža osebe: 

do 100 kg

Izdelana: 

------

Delovnih ur: 

Predvidoma 82 ur, odvisno od željenih detajlov.